Ukraina separatistid avavad Helsingis esinduse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski separatistid. Keskel Deniss Pušilin.
Donetski separatistid. Keskel Deniss Pušilin. Foto: SCANPIX

Separatistliku nn Donetski Rahvavabariigi esindajad avavad Soome pealinnas Helsingis oma esinduse, teatas Kremli-meelne Soome dotsent Johan Bäckman.

«Donetski Rahvavabariigi» välja kuulutanud separatistid on Donetski oblastis hõivanud mitmeid hooneid ning on lubanud pühapäeval korraldada iseseisvusreferendumi, keeldudes ka Vene presidendi Vladmir Putini eilsest üleskutsest referendum edasi lükata.

Krimmi annekteerimise formaalselt kinnitanud «referendumil» vaatlejana tegutsenud Bäckmani sõnul avatakse esindus 18. mail, kui Helsingis toimub konverents, millest võtab osa ka Euraasia liidu ideoloog Aleksandr Dugin. Bäckmani sõnul on ta esinduse avamise teemal vestelnud ka «Donetski Rahvavabariigi» liidri Deniss Pušiliniga, kelle Euroopa Liit on kandnud oma musta nimekirja.

Soome välisministeeriumi kinnitusel saavad ametlikke saatkondi avada vaid rahvusvaheliselt tunnustatud riigid, millel on Soomega diplomaatilised suhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles