Itaalias võeti müügilt siniseks muutuv mozarella juust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Mozzarella juust
Mozzarella juust Foto: SCANPIX

Itaalia toiduamet võttis müügilt 70 000 pakki mozarella juustu, mis avamisel ja õhu käes olemisel siniseks muutus.

Juust valmistati Saksamaal Põhja-Itaalia odavkaupade poolest tuntud poeketile, edastab AFP.

Siniseks muutuvat juustu müünud poeketi nime ei avalikustatud.

Itaalia ametivõimud hoiatasid lisaks Saksamaale ka teisi Euroopa riike selle juustu eest.

Esialgsed laboratooriumiuuringud näitasid, et juustu värvi muutumine ei ole tingitud mürgistest ainetest, vaid pigem bakteritest.

Arvati, et juust võib mingil määral sisaldada vaske, niklit või  pliid, kuid sellele ei leitud kinnitust.

Värvi muutunud juustust teatas toiduametile üks Torino elanik.

Tagasi üles