USA: uued satelliidifotod näitavad Vene vägede jätkuvat viibimist Ukraina piiri juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin (vasakul) koos relvajõudude ülema, kaitseministri asetäitja Valeri Gerassimoviga 8. mail.
President Vladimir Putin (vasakul) koos relvajõudude ülema, kaitseministri asetäitja Valeri Gerassimoviga 8. mail. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide missioon NATO juures avaldas Twitteris fotod, mis väidetavalt näitavad Vene vägede paiknemist Ukraina piiri lähistel.

Kolmest fotost koosnev sari sisaldab ühte pilti mullu oktoobrist, teist selle aasta märtsist ja uusim on tehtud 7. mail.

Kui eelmisel sügisel tehtud fotol on väli tühi, siis märtsis on seal näha ajutisi ehitisi ning sõidukite ridu. Kolmapäeval tehtud fotol paistavad sõidukid ja on märke nende liikumisest.

Fotod on tehtud 75 kilomeetri kaugusel piirist, jäädes Doni-äärsest Rostovist läände. Nende sõnum on väga selge: lubatud Vene vägede eemaletõmbumisest pole vastupidiselt president Vladimir Putini jutule mingit märki.

Ühendriigid ja NATO on viimastel päevadel tõestanud, et Putini jutt ei vasta tõele. Tegemist on esimeste fotodega, mis NATO väiteid tõendavad.

NATO avalikustas aprilli alguses satelliidi vahendusel saadud fotod, mis näitasid ligikaudu 40 000 Vene sõjaväelase ja rohkearvulise tehnika paiknemist Ukraina piirialade lähistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles