Schröder õigustas Putiniga pidutsemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa endine kantsler Gerhard Schröder (paremalt neljas), Vene president Vladimir Putin (keskel) ja Nord Stream AG tegevjuht Matthias Warnig (vasakult teine) Peterburis Jussuovi palee ees.
Saksa endine kantsler Gerhard Schröder (paremalt neljas), Vene president Vladimir Putin (keskel) ja Nord Stream AG tegevjuht Matthias Warnig (vasakult teine) Peterburis Jussuovi palee ees. Foto: SCANPIX

Endine Saksa kantsler Gerhard Schröder kaitses usutluses ajalehele Welt am Sonntag ohtra kriitika osaliseks saanud hiljutist sünnipäevapidu koos Vene presidendi Vladimir Putiniga ja väitis, et sanktsioonidega ähvardamine ei ole õige vastus Ukraina kriisile.

2005. aastal kantsleri kohalt lahkunud Schröder on praegu Venemaa juhitava gaasitorukonsortsiumi Nord Stream nõukogu esimees.

Schröder sai terava kriitika osaliseks pärast seda, kui ajakirjandusse jõudsid pildid tema südamlikust embusest Putiniga 28. aprillil, ajal mil Ukraina separatistid hoidsid pantvangis Saksamaa sõjalisi vaatlejaid.

Ajaleheusutluses väitis Schröder, et Putin ei ole persona non grata ning ütles, et palus Putini abi pantvangide vabastamiseks.

«Kindel on see, et sanktsioonide ja isolatsiooniga ei saavuta midagi,» lisas ekskantsler.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles