Vene päritolu tuntud USA ajakirjanik maalis Putini plaanidest sünge pildi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masha Gessen
Masha Gessen Foto: Wikipedia.org

USAs tegutsev tuntud vene-juudi päritolu ajakirjanik ja inimõigusaktivist Masha Gessen edastas oma nägemuse Venemaa presidendi Vladimir Putini plaanidest Ida-Ukrainas.

«Ida-Ukrinast võib saada uus Transnistria, mis on küll osa Moldovast, kuid seal valitsevad Moskva meelsed separatistid,» kirjutas Gessen USA väljaandes Washington Post.

Gesseni arvates näeb Putin vaimusilmas, kuidas ta Vene tsaaririigi hiilguse taastab ning selle tõttu võib tahta Venemaaga liita ka Euroopa piirkondi.

«Mis saab pärast Ukrainat? On veel riike, mis kuulusid Vene tsaaririigi koosseisu ning mille Nõukogude Liit ja Venemaa hiljem kaotasid. Kes ütleb, et Soomel on õigus iseseisev olla?» küsis Gessen.

Gessenit, kes on avalikult homoseksuaal, tuntakse kui karmi Putini kriitikut.

Ta andis 2012. aastal välja raamatu «The Man Without a Face: The Unlikely Rise of Vladimir Putin», milles ta kirjeldab Putinit kui võimuahnet türanni.

Gessen sündis Venemaal Moskvas, kuid immigreerus koos perekonnaga 1981. aastal USAsse. Venemaale tagasi läks ta 1991. aastal. Tal on nii Venemaa kui USA kodakondsus.

2013. aastal kolis ta USAsse tagasi, kuna avalikult lesbi olles ei tundnud ta end Venemaal pärast homoseksuaalsuse propagandat keelava seaduse kehtestamist enam turvaliselt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles