Turtšõnov nimetas Donbassi pseudoreferendumit farsiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Improviseeritud hääletuskabiin Slovjanskis.
Improviseeritud hääletuskabiin Slovjanskis. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi kt ja ülemraada spiiker Oleksandr Turtšõnov nimetas Donbassi eilset pseudoreferendumit farsiks.

«See farss, mida terroristid nimetavad koos separatistidega referendumiks, pole midagi muud, kui tapmiste, inimröövide, vägivallatsemiste ja teiste raskete kuritegude propagandistlik varjamine,» ütles riigipea kt.

Turtšõnovi sõnul on Donetski ja Luganski nn iseseisvuse väljakuulutamisel laastav mõju regioonide majandusele ning see ähvardab reaalselt kodanike elu ja heaolu.

«Vene Föderatsiooni juhtkonna õhutusel korraldatud nn referendumite eesmärgiks on aga Ukraina olukorra täielik destabiliseerimine, presidendivalimiste nurjamine ja Ukraina võimu kukutamine,» märkis ta.

«See propagandistlik farss ei oma mitte mingeid õiguslikke tagajärgi, küll aga on oodata organisaatorite kriminaalvastutusele võtmist.»

Ta rõhutas et Ukraina võim jätkab võitlust terroristide, diversantide ja kurjategijatega. «Samal ajal jätkab võim Ida-Ukrainas dialoogi nendega, kelle kätel pole verd ja kes on valmis kaitsma oma eesmärke ja veendumusi seaduslike vahenditega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles