Ukraina rikkaima inimese tehased «referendumiga» ei ühinenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliklubi FK Šahtar Donetsk omanik Rinat Ahmetov.
Jalgpalliklubi FK Šahtar Donetsk omanik Rinat Ahmetov. Foto: SCANPIX

Ukraina suurärimees Rinat Ahmetovi ettevõte System Capital Management (SCM) ei tunnistanud Donbassi nn referendumit ega lubanud hääletamisprotseduuri oma tehaste territooriumil korraldada.

SCMi kommunikatsioonidirektor Natalja Jomtšenko kinnitas portaalile LIGABiznesInform, et separatistid tulid ja nõudsid liitumist illegaalse referendumiga.

«Ütleme nii, et meie aktiivi poole pöördusid «referendumi» organisaatorid. Me küsisime neilt viisakalt õigusliku aluse järele ja kuna seda polnud, siis sellega jutt tavaliselt ka lõppes,» rääkis Jomtšenko.

Tema hinnangul toimusid kõnealused «referendumid» Luganski ja Donetski oblastites väljaspool Ukraina õigusruumi. «Meie töötame ainult Ukraina õigusruumi raamides ja oma töös võtame arvesse üksnes seda,» selgitas ta.

Donbassis toimus eile neli rahvahääletust, neist ühe korraldasid venemeelsed separatistid. Nad võimaldasid inimestel hääletada passi esitamata ja suisa mitu korda.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles