Venemaa hinnangul õõnestavad ELi sanktsioonid usaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanktsioonid võivad Vene majandusele üpris valusalt mõjuda.
Sanktsioonid võivad Vene majandusele üpris valusalt mõjuda. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa kritiseeris täna Euroopa Liidu otsust laiendada sanktsioone Moskva vastu seoses Ukraina sündmustega ja kutsus eurooplasi üles austama rahvahääletusi Ukraina idapiirkondades edendades dialoogi Kiievi ja rahvarahutustest haaratud regioonide vahel, vahendas uudisteagentuur Reuters.

«Euroopa Liit jätkab oma väära, Venemaa-vastase loogika ja retoorikaga, mis vaid õõnestab usaldust nende enda ja nende partnerite vastu ning heidab kahtlust ühenduse objektiivsele rollile Ukraina konfliktis,» märkis Venemaa välisministeerium.

EL laiendas varem päeval Ukraina kriisiga seotud sanktsioone ning lisas senisesse musta nimekirja veel 13 venelast ja Krimmi elanikku ning kaks ettevõtet, teatasid diplomaadid.

Seni on EL rakendanud sanktsioone venelaste ja ukrainlaste vastu, keda süüdistatakse Ukraina territoriaalse terviklikkuse õõnestamises. Laiemates majandussanktsioonides pankadele ja energiasektorile, mis võiksid kahjustada ka paljusid Euroopa riike, pole blokk veel kokku leppinud.

Diplomaatide sõnul olid erimeelsused sanktsioonide osas «väga suured».

EL üritab tugevdada oma rolli Ukraina kriisis uue toetusavaldusega Kiievi valitsusele. Esmaspäeval lendab Kiievisse Ukraina vahevalitsusega kohtuma ELi president Herman Van Rompuy. Teisipäeval saabub Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk valitsusdelegatsiooni eesotsas Brüsselisse, kus kõnelused keskenduvad tõenäoliselt bloki 11 miljardi euro suurusele abilubadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles