Urpilainen jätkab Soome rahandusministrina juuni lõpuni

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rahandusminister Jutta Urpilainen vestleb Austria kolleegi Michael Spindeleggeriga 6. mail Brüsselis.
Soome rahandusminister Jutta Urpilainen vestleb Austria kolleegi Michael Spindeleggeriga 6. mail Brüsselis. Foto: SCANPIX

Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) endine juht Jutta Urpilainen jätkab rahandusministrina  valitsuse uue koosseisu selgumiseni.

Praeguste oletuste järgi selgub viiest erakonnast koosneva valitsuse uus koosseis juuni lõpus või juuli alguses, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

SDP teatel Urpilainen ja 9. mail erakonna uueks juhiks valitud Antti Rinne alles täpsustavad ajagraafikut.

Urpilainen ähvardas valimiskampaania ajal, et kaotuse korral loobub ta rahandusministriportfellist koheselt. Nüüd on ta oma positsiooni veidi muutnud.

«Rinne hingas kergendatult, kui Urpilainen oli nõus ministrina jätkama. Ees seisavad europarlamendi valimised, ka Koonderakond saab uue juhi,» selgitas üks SDP liige

Erakonna volikogu arutab järgmisel nädalal oma uue juhi võimalikku valitsusega liitumist. Kuulduste järgi on Rinne huvitatud pigem töö- kui rahandusministri ametikohast.

Kui Rinne saakski uueks tööministriks, peab senine minister Lauri Ihalainen (SDP) minema parlamendi lihtliikmeks.

Koonderakond valib uue esimehe 13.-15. juunil Lahtis toimuval kongressil. Kuna Jyrki Katainen teatas, et ta ei kandideeri, saab partei uue esimehe ja Soome saab uue peaministri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles