Postimees Donetskis: tänavapildis pole piirkonnas valitsevatest pingetest märkigi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderalsimi poolehoidjad võtsid Donetskis 9. mail ühtsesse ritta.
Föderalsimi poolehoidjad võtsid Donetskis 9. mail ühtsesse ritta. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas asuvas Donetski linnas on hoolimata nädalavahetusel pingeid tekitanud nn iseseisvusreferendumi läbiviimisest õhkkond näiliselt rahulik: kohalikud elanikud tegelevad argitoimetustega ning tänavatel pole vaenu õhutamist näha.

Ukrainas viibiv Postimehe ajakirjanik Risto Berendson rääkis, et Dnipropetrovski linnast Donetski poole sõites on viimane Ukraina kontrollpunkt umbes 50 kilomeetrit enne Donetski linna. Paarkümmend kilomeetrit enne linnapiiri hakkavad juba silma niinimetatud Donbassi patriootlike jõudude kontrollpunktid.

Donetski linna piiril on korralikud ummikud, sest kontrollpunktis otsitakse suuremad autod läbi. Sõiduautod pääsevad linna kiiremini.

Täna pärastlõunal Donetskisse jõudnud Berendsoni sõnul ei ole Donetski linna sisse sõites mingit ärevust või pingeid näha: inimesed tegelevad igapäevaste toimetustega ning ühtegi demonstratsiooni näha ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles