Ukraina kaitseminister: Venemaa peab meie vastu uut-tüüpi sõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendi kt Oleksandr Turtšõnov (vasakul) koos kaitseministri kt Mõhhailo Kovaliga.
Ukraina presidendi kt Oleksandr Turtšõnov (vasakul) koos kaitseministri kt Mõhhailo Kovaliga. Foto: SCANPIX

Venemaa peab Ukraina vastu uut-tüüpi sõda, mida on valmistatud ette mitu aastat, kinnitas Ukraina kaitseministri kt Mõhhailo Koval.

Venemaaga on raske võidelda, kuna Ukrainat ründas riik, mis on üks kolmest julgeolekugarandist. «Niisugust asja pole maailmapraktikas varem olnud. Me ootasime, et Venemaa kaitseb meid, kui mõni teine riik himustab meie territooriumi,» selgitas Koval tänasel pressikonverentsil.

Ta rõhutas, et Ukraina sõdurid sattusid ebastandardsesse olukorda, kui olid valmis tõrjuma tagasi vaenlase avalikku agressiooni, kuid põrkusid kokku teistsuguse reaalsusega, kuna vaenlane peidab end tsiviilelanike selja taha.

«Mina arvan, et sõja ettevalmistamiseks ei kulunud vaid üks aasta. Need, kes seda operatsiooni ette valmistasid, ei oodanud, et Ukraina relvajõud täidavadki oma ülesandeid,» rääkis ta.

Tema sõnul ei varja Venemaa sõjaväelased, millisest riigist nad on pärit. «Nad tutvustavad ennast. Kui rünnati ühte meie baasi, siis tulid meie juurde ohvitserid ja tutvustasid, et nad on pärit õhudessantvägede 45. polgust. Nad soovitasid alla anda ja ütlesid ka oma perekonnanime.

Selle kohta, et niisugune polk eksisteerib ka ametlikult, annan ma 200-protsendise garantii. Kuna mul on alust rääkida seda, mida ma räägin,»

«Sõjaväelased võivad teile kinnitada, et see on uue põlvkonna sõda, mille meie vastu vallandas naaberriik, saates siia spetsiaalseid diversioonirühmi, mida ei valmista ette ühe päevaga.
Kaitseministri kt sõnul Ukraina armee ei saa alustada täiemahulist sõjalist operatsiooni, kuna sa Ida-Ukraina tsiviilelanikest ja korrakaitsejõududest toetavad tegelikult vaenlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles