EL ja Ukraina allkirjastasid miljardieurose abileppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Memorandumi laenutingimuste kohta allkirjastasid Ukraina majandusminister Oleksandr Šlapak ja Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas. Taustal Ukraina peaministri kt Arseni Jatšenjuk.
Memorandumi laenutingimuste kohta allkirjastasid Ukraina majandusminister Oleksandr Šlapak ja Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas. Taustal Ukraina peaministri kt Arseni Jatšenjuk. Foto: SCANPIX

Ukraina ja Euroopa Liit sõlmisid täna kokkuleppe, millega EL eraldab Ukraina valitsuse toetuseks ja riiklike institutsioonide ülesehitamiseks miljard eurot.

Memorandumi laenutingimuste kohta allkirjastasid Ukraina majandusminister Oleksandr Šlapak ja Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas.

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ütles allkirjastamistseremoonial, et Ukraina võib loota Euroopa Liidule nii praegu kui ka tulevikus.

ELi teatel võib Ukraina kasutada abi muu hulgas Venemaalt ostetava gaasi eest tasumiseks. Abi tingimuseks on eelarve- ja majandusreformid Ukrainas.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk tänas ELi abi eest ja kinnitas, et Venemaal ei õnnestu teha Ukrainast läbikukkunud riiki.

Memorandumi kohaselt saab Ukraina laenu kahes osas. Esimene osa eraldatakse pärast memorandumi ja laenuleppe jõustumist ning teine pärast programmi elluviimise hindamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles