Türgi päästjad pumpavad lõksu jäänud kaevuritele hapnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedased ootavad kaevanduse juures teateid kadunud kaevurite saatusest.
Lähedased ootavad kaevanduse juures teateid kadunud kaevurite saatusest. Foto: SCANPIX

Türgi päästjad üritavad meeleheitlikult üles leida kümneid varingu all lõksus olevaid kaevureid – praeguseks on endiselt teadmata ligi 120 mehe saatus.
 

Lõksu jäänud kaevurid on umbes kahe kilomeetri sügavusel ja nelja kilomeetri kaugusel sissepääsust. Päästjad püüavad šahti hapnikku pumbata, et ellujäänud ei peaks lämbuma. Appi on saadetud ka sõjaväelased.

Praegustel andmetel hukkus Türgi lääneosas Manisa provintsis eile toimunud söekaevanduse varingus vähemalt 232 kaevurit ja kuigi paljudel õnnestus iseseisvalt välja pääseda, jäi mitusada neist lõksu.

Õnnetushetkel töötas energiaminister Taner Yıldızi informatsiooni kohaselt kaevanduses 787 inimest ja ohvrite arv kasvab seega tõenäoliselt veelgi. Suurem osa ohvreist suri vingugaasimürgituse tagajärjel. Päästetutest neli on raskelt vigastatud.

Kohaliku kuberneri Cengiz Ergüni sõnul oli Türgi kõigi aegade rängima tööstusõnnetuse põhjuseks esialgsetel andmetel elektririke Soma kaevanduses, mis põhjustas tugeva plahvatuse, nii et osa kaevandusest varises sisse.

Õnnetuspaika külastas ka Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan, kes avaldas kaastunnet kõigile hukkunute lähedastele.

Kaevanduse juurde on kogunenud meeleheitel sugulased ja sõbrad, kes ootavad teateid kadunud kaevurite kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles