Türgi kaevanduse haldaja sõnul ei põhjustanud 284 inimese hukkumist hooletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevanduses jätkuvad päästetööd lootuses, et viimased 18 kaevurit õnnestub siiski elusalt leida.
Kaevanduses jätkuvad päästetööd lootuses, et viimased 18 kaevurit õnnestub siiski elusalt leida. Foto: SCANPIX

Vähemalt 284 kaevuri elu nõudnud õnnetust ei põhjustanud Türgi kaevanduse haldaja sõnul kuidagi tööandja hooletus või ohutusnõuete eiramine.

«Meie poolt ei ole mingit hooletust,» kinnitas kaevandusfirma Soma Kömür direktor Akin Celik pressikonverentsil ajakirjanikele. «Me oleme väga kõvasti tööd teinud. Ma ei ole sellist õnnetust viimase 20 aasta jooksul näinud,» edastas direktori sõnu uudisteagentuur AFP.

Energiaminister Taner Yildizi sõnul on söekaevanduses endiselt lõksus veel kõige rohkem 18 kaevurit, mistõttu lõplik hukkunute arv saab olla maksimaalselt 302.

Celiki sõnul oli tulekahju ja varingu põhjustanud plahvatuse toimumise ajal kaevanduses 787 kaevurit, neist 363 evakueeriti turvaliselt, 122 vajasid haiglaravi, 284 on surnuks tunnistatud ja 18 ilmselt siiani kaevanduses lõksus.

Soma Kömüri juhtkond ei kommenteerinud õnnetuse võimalikku tekkepõhjust, sõnades, et sellega uurimisega tegelevad eksperdid.

Firma juhataja Ramazan Dogru aga kinnitas, et kindlasti ei saanud põleng algust vigasest trafost, vaid tegemist oli söetolmu plahvatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles