Kommunistlikus Laoses kukkus alla kaitseministrit vedanud sõjalennuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laoses kukkus täna alla sõjalennuk, mille pardal oli mitmeid kõrgeid ametnikke, ka riigi kaitseminister, teatas täna Tai ametnik. Uute teadete kohaselt sai kaitseminister surma, lisaks hukkus veel neli ametnikku.

Pardal viibisid lisaks Laose kaitseministrile Douangchay Phichitile, Laose pealinna Vientiane linnapea koos oma abikaasaga ja teisi kõrgeid riigitegelasi, teatas uudisteagentuurile AFP välisministeeriumi pressiesindaja Sek Wannamethee. Arvatavasti olid nad teel olnud riigi kirdeosas Xiangkhouangis toimunud riiklikule tseremooniale.

Kohalik Laose telekanal näitas õnnetusest kaadreid suitsevast lennukivrakist ning päästetöötajatest, kes üritasid leeke kustutada ning ohvrite surnukehi õnnetuspaigalt minema toimetada.

Üks anonüümseks jääda soovinud Laose ametnik sõnas, et ei saa kinnitada naaberriigi Tai teateid, nagu oleks kaitseminister õnnetuses surma saanud. Väidetavalt jäi kolm pardalviibinut lennukikatastroofis ellu.

Kommunistliku Laose valitsus intsidendi kommenteerinud ei ole.

Tai välisministeeriumi teatel kinnitas Laose valitsus neile, et alla kukkunud õhusõiduk oli AN74-300 ning õnnetus toimus kohalike aja järgi kell 6.15 hommikul.

Laoses on juhtunud 1950. aastatest alates 30 lennuõnnetust, kus inimesi on surma saanud. Möödunud aastal kukkus Lao Airlines’i tsiviillennuk halbade ilmaolude tõttu Mekongi jõkke. Kõik pardal viibinud 49 inimest said surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles