WHO: Lõuna-Sudaanis on üheksa inimest surnud koolerasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WHO: Lõuna-Sudaanis on üheksa inimest surnud koolerasse
WHO: Lõuna-Sudaanis on üheksa inimest surnud koolerasse Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatel on Lõuna-Sudaanis Jubas üheksa inimest surnud koolerasse.

Seni on Jubas ja selle lähistel registreeritud 140 koolerasse haigestumise juhtumit ning meditsiiniasjatundjate sõnul võib haigus levida, edastab AFP.


ÜRO lasteorganisatsioon UNICEF saatis Lõuna-Sudaani telke, hügieenitarbeid ja puhast vett, mille abil püütakse koolerasse haigestumist vähendada.

Wikipedia: koolera on nakkushaigus, mida tekitavad kooleravibrioonid (Vibrio Cholerae). Tegemist on bakteritega, mis paljunevad areoobses keskkonnas.

Nakatumine koolerasse toimub väljaheidete ja vee kaudu. Koolera sümptomiteks on kõhulahtisus, oksendamine, kehatemperatuuri langus, krambid ja šokk.  

ÜRO hoiatas, et kui võitlus Lõuna-Sudaani valitsusvägede ja mässuliste vahel jätkub, siis võib piirkonnas puhkeda näljahäda.

Kriis Lõuna-Sudaanis sai alguse möödunud aasta detsembris. Nüüdseks on vaenutegevuse tõttu elu kaotanud tuhandeid inimesi ning umbes miljon inimest on olnud sunnitud oma kodust lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles