Ahmetov kutsus Donbassi töölisi üles separatismivastasele streigile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinat Ahmetov
Rinat Ahmetov Foto: SCANPIX

Ukraina suurärimees Rinat Ahmetov, kellele kuulub System Capital Management (SCM), kutsus Donbassi töölisi üles korraldama hoiatusstreiki separatismi vastu.

Riigi rikkaim mees nimetas relvastatud separatistide tegutsemist Donbassi-vastaseks võitluseks. Ta tegi oma erakorralise avalduse eile telekanali Ukraina vahendusel.

«Täna tahtsid Mariupoli inimesed korraldada rahu marsi. Nagu mulle räägiti, kavatses aktsiooniga liituda enam kui 50 000 inimest. Ja see on ainuüksi Mariupol, kuid Donbassis on valmis tänavatele minema miljonid. Miks? Sest inimesed on väsinud hirmu all elamisest. Väsinud elama terrorismi tingimustes. Väsinud minema tänavatele ja sattuma seal kuulide alla. Donbassis kõnnitakse ringi automaatidega, granaadiheitjatega, linnades lokkab banditism ja marodöörlus. Kas see on rahulik elu? Kas see on tugev majandus? Kas see on väärikas töö ja vääriline töötasu? Ei! Just seetõttu tahtsid inimesed liituda rahu marsiga.» rääkis ta.

«Tahan öelda kõigile, et meid ei hirmuta, meid ei peata keegi. Ka mitte need, kes nimetavad end mingiks Donbassi vabariigiks. Kes neist on kuulnud? Kes teab Donbassi rahvavabariigi juhtide nimesid? Mida nad on teinud Donbassi heaks? Ei! See on Donbassi-vastane võitlus! See on Donbassi genotsiid!»

Kutsun kõikide töökollektiivide liikmeid üles korraldama teisipäeval oma töökohtadel hoiatusprotesti.

«See miiting algab keskpäeval vilega, mida on kuulda kõikides Donbassi ettevõtetes. See on mõeldud rahu toetuseks ja verevalamise vastu. Ja kui rahu ei saabu, siis iga päeva kell 12 hakkab see vile kõlama üle kogu Donbassi.»

Ta kutsus üles kõiki autojuhte ja patrioote ühinema kõnealuse aktsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles