Taani välisminister: EL võiks hakata Süüria valitsusvastastele relvi saatma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani välisminister Martin Lidegaard.
Taani välisminister Martin Lidegaard. Foto: SCANPIX

Taani välisminister Martin Lidegaard kavatseb käia välja idee, et Euroopa Liit võiks hakata Süüria valitsusvastastele relvi saatma.

Lidegaardi arvates vajab Euroopa Liidu Süüria-poliitika täielikku muudatust. «Taani on siiani vastustanud relvade lähetamist Süüria valitsusvastastele, kuid me muutsime oma nägemust,» ütles ta ajalehele Berlingske Tidende.

«Relvade arvu suurendamine Süürias ei ole probleemitu mõte, kuid tulevikku arvestades on veelgi halvem praeguse olukorra säilimine. Tahan arutada koos liitlastega, kuidas me saaks aidata kaasa mõõdukate mässuliste tegutsemisele.»

Lidegaard kuulub mõõdukasse vasakerakonda Radikale Venstre.

Minister kohtus mõni aeg tagasi Türgis Süüria valitsusvastaste esindajatega ja jõudis arusaamisele, et Euroopa Liit peaks lõdvendama Süüriale määratud relvaekspordikeeldu.

Lidegaard põhjendas muutunud seisukohta situatsiooni pideva halvenemisega Süürias: põgenike arv kasvab jätkuvalt, samuti ka äärmuslikult meelestatud võitlejate hulk.

Süüria puhul on kõige olulisem tagada humanitaarabi kohalejõudmine, rõhutas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles