Vene sotsiaalmeedias pilgatakse Adidase dressipluusis Zjuganovit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa esikommunist Gennadi Zjuganov Moskvas Jossif Stalini haual 19. mail.
Venemaa esikommunist Gennadi Zjuganov Moskvas Jossif Stalini haual 19. mail. Foto: twitter.com

Vene sotsiaalmeedias visatakse nalja kommunistliku partei esimehe Gennadi Zjuganovi üle, kes viis Moskvas Adidase dressipluusi kandes lilli diktaator Jossif Stalini hauale.

Kommunistid viisid Kremli müüri äärde maetud Stalini hauale lilli 19. mail, mil möödus 92 aastat Lenini-nimelise pioneeriorganisatsiooni moodustamisest.

Zjuganovi riietus valmistas paljudele nalja, kuna nõukogude ajal oli Adidas kapitalismi üks sümbolitest.

Esikommunist ise põhjendas riietevalikut sellega, et «siin riigis ei tehta veel piisavalt häid dressipluuse», vahendas The Moscow Times.

Tema väitel kannab ka Vene jalgpallikoondis Adidase riideid. «Mul on koondise vormiriietus,» selgitas ta.

Twitteris aga mõnuleti täiega. Opositsioon peab kommuniste osaks hambutust ametlikust opositsioonist, mis kuulub parlamenti, kuid ei esita võimule väljakutseid.

«Igavene pioneer Zjuganov Adidase spordiriietes. Säilitasime punase geeni,» naljatati Twitteris.
«Zjuganov ilmus Adidase dressiplussis, valges triiksärgis ja nahkkingades. Tuleks riietuse tõttu maha lasta,» säutsus «Jossif Stalin» Twitteris.

Mõned rahustasid maha kommunismi ja kapitalismi vahelisest konkurentsist tekkinud skandaali. «Rahunege! See on valmistatud Hiinas,» tsiteeris The Moscow Times ühte säutsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles