«Donetski rahvavabariigi» spiiker lükkas Kiievi rahumemorandumi tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Pušõlin (ees vasakul) koos relvastatud ihukaitsejatega Donetski kesklinnas.
Deniss Pušõlin (ees vasakul) koos relvastatud ihukaitsejatega Donetski kesklinnas. Foto: SCANPIX

«Donetski rahvavabariigi» ülemnõukogu esimees Deniss Pušõlin nimetas ülemraadas teisipäeval vastu võetud üksteisemõistmise ja rahu memorandumit populismiks.

«See dokument, mis kannab kõlavat nimetust «memorandum», on oma sisult järjekordne populismiakt. Nad on valmis alla kirjutama millele iganes, kuid tegelikkuses me näeme teistsugust tegutsemist. Slovjanskis ja Kramatorskis hukkuvad endistviisi meie kaasmaalased. Ja seda, mida nende allkirjad väärt on, teame me ammu,» ütles Pušõlin ajakirjanikele.

Seejuures ei näe Pušilin praegu otsest teed dialoogiks Kiieviga.

«Dialoog nendega, keda Kiiev esindab, on põhimõtteliselt võimatu. Me võime rääkida ainult vahendajate osavõtul ning ainult pantvangide vahetusest ja okupatsioonivägede väljaviimisest meie territooriumilt,» ütles isehakanud vabariigi parlamendi esimees.

Ülemraada võttis teisipäeval vastu üksteisemõistmise ja rahu memorandumi, mis näeb ette vene keelele ja teistele rahvuskeeltele asjaajamiskeele staatuse andmist valdavalt rahvusvähemustega asustatud piirkondades. Samuti sisaldub seal punkt kohalikke referendume lubava seaduse vastuvõtmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles