Ukraina saatkond Eestis andis vastulöögi Vene saatkonna süüdistustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina suursaadikuks Eestis on praegu Viktor Krõžanivski.
Ukraina suursaadikuks Eestis on praegu Viktor Krõžanivski. Foto: Toomas Huik

Ukraina saatkond Eestis andis väärika vastuse Vene Föderatsiooni saatkonna süüdistusele, vahendab inforesist.org.

Venemaa saatkond Eestis riputas 19. mail oma koduleheküljele tabeli inimõiguste rikkumise kohta Ukrainas. Selle oli koostanud Vene välisministeeriumi inimõiguste ja demokraatia volinik Konstantin Dolgov.

Ukraina saatkond Eestis oli juba mures Tallinnas olevate Vene kolleegide vaikimise pärast Venemaa jätkuva Ukraina-vastase agressiooni ajal. «Nagu näha, siis oli see seotud vaevanõudvate otsingutega «inimõiguste rikkumise vallas Ukrainas», mis silmnähtavalt oli keeruline ja vaevanõudev.»

Kuna me leiame, et nii tänamatu töö on tähelepanu väärt, siis teatame, et selle tootega sai tutvutud, kinnitas saatkond. Kohe sai selgeks, et dokumendi autorid on ebaprofessionaalsed ja läinud kergema vastupanu teed, sest tabelisse on kogutud Vene meedia propagandistlikud klišeed.

Nagu näitab praktika, siis Vene Föderatsioonis töötab iga Ukraina-vastane vale ja mida absurdsem see on, seda paremini makstakse.

«Vene propaganda ainus probleem on aga see, et mitte keegi maailmas, väljaarvatud need samad venelased, seda juba ammu ei usu. Tõele vastavat informatsiooni saab algallikatest, kohapeal olevate reaalsete tõendite põhjal ja ka sõltumatutelt allikatelt.»

Seetõttu ei kavatse Ukraina saatkond Eestis hakata punkt-punkti haaval neid väljamõeldisi ümber lükkama, kuigi see pole suur töö, sest Venemaa jaoks ei kujuta tõde endast mingit väärtust.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles