Prantsuse paremäärmuslane: Ebola viirus võib lahendada immigratsiooniprobleemi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Marie Le Pen
Jean-Marie Le Pen Foto: SCANPIX

Prantsusmaa paremäärmusliku veteranpoliitiku Jean-Marie Le Peni arvates aitab surmav Ebola viirus lahendada Prantsusmaa immigratsiooniprobleemi.

85-aastane Le Pen pidas selle nädala teisipäeval kõne Marseilles, kus astus üles ka tema tütar Marine Le Pen, kes on samuti paremäärmuslane ning  paremäärmusliku partei Front National juht, edastab independent. ie.

«Maailma ohustab demograafiline plahvatus ning sellele tuleb leida lahendus. Monsieur Ebola saaks selle probleemi lahendada kolme kuuga,» lausus veteranpoliitik.

Ebola viirus tekitab hemorraagilist palavikku, mis on maailma üks ohtlikemaid haigusi. Selle vastu ei ole ravi.

Jean-Marie Le Pen sõnas umbes 1500 kohale tulnule, et Prantsusmaal on immigratsiooniprobleemid üle pea kasvanud. Tema sõnul on enamik immigrantidest moslemid, kelle religiooni eesmärgiks on vallutused.

Le Peni Ebola kommentaar tekitas prantslastes viha. Prantsuse valitsuse esindaja Stephane Le Foll nimetas seda vastuvõetamatuks.

«Need, kes arvasid, et paremäärmuslased ja nende seisukohad on muutunud, said nüüd kinnituse, et see nii ei ole,» lausus Le Foll.

Paremäärmusliku partei Front National juht Marie Le Pen on pingutanud, et oma partei mainet parandad, kuna seda parteid seostatakse ikka rassismi ja ksenofoobiaga.

Veteranpoliitik Le Pen pehmendas hiljem oma sõnu selgitades, et  ta lihtsalt on jälginud demograafilisi suundumusi ning tegelikult ei soovi ta Ebola viiruse levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles