Briti välisministeerium selgitab Vene diplomaadile prints Charlesi avaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles Hollandi kolledžis (Charlottetown, Kanada) 20. mail.
Prints Charles Hollandi kolledžis (Charlottetown, Kanada) 20. mail. Foto: SCANPIX

Kõrge Vene diplomaat kohtub täna Briti välisministeeriumis oma sealsete kolleegidega seoses sellega, et prints Charles võrdles Vene presidenti Vladimir Putinit natside juhi Adolf Hitleriga, teatas valitsusallikas.

Briti troonipärija võrdles Putinit Hitleriga Kanadas peetud vestluses 13-aastaselt Poolast põgenenud Marienne Fergusoniga (78).

«Lõpetasin talle väljapaneku näitamise ja rääkisin enda perekondlikust taustast ja sellest, kuidas ma Kanadasse sattusin,» ütles Ferguson Briti ajalehele Daily Mail.

«Prints ütles selle peale: «Ja nüüd teeb Putin peaaegu sedasama, mida Hitler». Pean ütlema, et olen temaga nõus ja olen kindel, et paljud inimesed on.»

Moskva ei ole prints Charlesi avaldust ametlikult kommenteerinud, ent Vene meedia teatel on Kreml andnud mõista, et see ähvardab veelgi halvendada Venemaa ja Suurbritannia niigi keerulisi suhteid.

Briti valitsusametnik ütles AFP-le, et «Vene suursaadiku asetäitja saabub tõenäoliselt hiljem neljapäeval välisministeeriumisse».

Vene suursaatkond Londonis teemat ei kommenteerinud.

Prints Charles ja Putin osalevad mõlemad 6. juunil Prantsusmaal Normandia dessandi 70. aastapäeva pidustustel.

Briti kolme suurerakonna liidrid - konservatiivist peaminister David Cameron, liberaaldemokraadist asepeaminister Nick Clegg ja opositsiooniliste leiboristide liider Ed Miliband - avaldasid toetust Charlesi õigusele avaldada isiklikke vaateid, sõltumata oma rollist troonipärijana.

Printsi kantselei ei kinnitanud kommentaari, kuid lisas, et ta ei kavatsenud teha poliitilist avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles