Verises lahingus Volnovaha juures hukkus 13 Ukraina sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verises lahingus terroristidega Donetski oblastis Volnovaha lähistel sai surma enam kui kümme Ukraina sõdurit.
Verises lahingus terroristidega Donetski oblastis Volnovaha lähistel sai surma enam kui kümme Ukraina sõdurit. Foto: SCANPIX

Donetski oblastis Volnovaha linna juures ööl vastu tänast toimunud lahingus hukkus 13 Ukraina sõdurit, kinnitas oblasti siseasjade osakond.

Ametlike andmete järgi ründasid diversandid Ukraina motolaskurüksuse sõdureid.

Ajakirjanik Juri Butusov kirjutas Facebookis, et haavata enam kui 30 sõdurit, neist paljud on raskes seisundis.

Eksperdid nimetavad lüüasaamise põhjusteks näiteks olematut luuretegevust, taktikalise väljaõppe ning eritehnika puudumist.

«Kuritegeliku jõugu jälitamist ei toimunud. Bandiitide otsinguid ei korraldata, rünnaku piirkonda ei blokeeritud. Jõugu liikmeid oli enam kui sada,» kirjutas Butusov.

Ajakirjaniku hinnangul peaks kindralstaabi juhtkond traagilise verevalamise tõttu otsekohe tagasi astuma.

«Terrorismivastase operatsiooni ajal osaks saanud suurte kaotuste põhjuseks on sõjaväe juhtkonna ebakompetentsus ja algatusvõime puudumine. Kui varem sai põhjenduseks tuua ainujuhtimise puudumise, siis pärast seda, kui operatsiooni juhtimine läks kindralstaabi kätte, peab staap ka täielikult vastutust kandma. Ukrainas käib sõda juba kolm kuud,» kirjutas Butusov.

Kaitseministeerium pole ohvrite ega vigastatute arvu seni ametlikult teatanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles