Donbassi liider tahab ühendada Uus-Venemaa ajaloolised alad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbassi niinimetatud venemeelsed separatistid peavad kinni kahtlasteks peetud isikuid.
Donbassi niinimetatud venemeelsed separatistid peavad kinni kahtlasteks peetud isikuid. Foto: SCANPIX

Pärast võitu Slovjanskis võivad Donetski ja Luganski «rahvavabariigid» vallutada ka ülejäänud ajaloolise Uus-Venemaa alad, ütles Uus-Venemaa Partei juht Pavel Gubarev täna parteikongressil.

«Me läheme edasi ja vallutame oma territooriumi ülejäänud alad,» ütles ta, loetledes Harkivit, Hersoni, Dnipropetrovskit, Mõkolaivi ja Zaporižžja oblastit.

Donbassi võti on ärimehe Rinat Ahmetovi käes, tõdes ta, kuid tema vastupanu ei jätku kauaks. «Võin teile kinnitada, need on tema viimased hingetõmbed.»

Ukraina presidendivalimisi 25. mail Donetskis ei peeta, kinnitas Gubarev. «Las nad valivad seal Ukrainas oma presidenti, meil ei ole sellega midagi pistmist.»

Mõjukas ärimees Ahmetov on korduvalt kutsunud rahvast üles seisma Ukraina ühtsuse eest ja korraldab vastavasisulisi aktsioone. Donetski niinimetatud rahvavabariigi ülemnõukogu esimees Deniss Pušõlin teatas aga käesoleval nädalal, et kõik Donbassi eraettevõtted natsionaliseeritakse, sest oligarhid on keeldunud kohalikele võimudele makse maksmast ja jätkavad Kiievi võimude toetamist.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles