Hongkong võttis vastu valimisreformi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Hongkongis
Meeleavaldus Hongkongis Foto: SCANPIX

Hongkongi seadusandlik kogu jõudis täna kompromissini ja hääletas valimisreformi poolt, mis sätestab üldise valimisõiguse.

«Täna on väga oluline päev. See on uus verstapost Hongkongi poliitilises arengus,» ütles parlamendiliige Tam Yiu-chung, kes oli üks 46 seaduseloojast, kes toetasid seaduseelnõud. Vastu oli 12 liiget, kirjutab CNN.

Reformivastased soovisid kiiremaid muudatusi ning nende meelest puudus reformil kindel eesmärk.

Praegu valitakse pooled Hongkongi seadusandliku kogu liikmetest otsestel valimistel ja ülejäänud nö funktsionaalsete valimisringkondade poolt, peamiselt tööstusrühmade poolt. Uus valimisreform näeb aga ette, et suurem osa seadusandjaid valitakse otse rahva poolt. Valimisreform suurendab ka parlamendisaadikute arvu Hongkongis 60lt 70ni. Muudatused lähevad käiku järgmiste valimiste ajal, 2012. aastal.

Täna pärastlõunal kogunesid tänavatele nii uue valimisreformi pooldajad kui ka vastased. Samal ajal tähistasid parlamendiliikmed uue seaduse vastuvõtmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles