Kõrgõzstani võimud esitasid ekspresidendi nõbule süüdistuse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani rahvuslipp.
Kõrgõzstani rahvuslipp. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani ajutine valitsus pidas kinni kukutatud presidendi Kurmanbek Bakijevi nõbu ning esitas talle süüdistuse veriste kokkupõrgete organiseerimises.

Vahevalitsuse asesiseministri Melis Turganbajevi kinnitusel tunnistas 25-aastane Sanjar Bakijev, et ta oli seotud paari nädala eest riigi lõunaosas puhkenud etniliste kokkupõrgete organiseerimisega, vahendas uudisteagentuur AFP.

Sanjar Bakijev peeti kinni erioperatsiooni käigus ja väidetavalt avaldas ta tõsist vastupanu.

Riigipöördega võimule tulnud Kõrgõzstani vahevalitsus on süüdistanud ka kukutatud presidendi poega Maksim Bakijevit vägivalla rahastamises. Kokkupõrked usbekkide ja kirgiiside vahel nõudsid ametlikel andmetel vähemalt 264 inimese elu.

Ka välismaiste ekspertide hinnangul on kahe rahvusgrupi vahelise vägivalla puhkemine otseselt seotud riigis käiva võimuvõitlusega. Kesk-Aasia riigi viiest miljonist elanikust 15 protsenti moodustavad usbekid on nimelt kahe kuu eest kukutatud Kurmanbek Bakijevi asemel võimule tulnud vahevalitsuse toetajad. Ekspresident on oma süüd aga eitanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles