Järelvalveagentuur kritiseeris Soome tuumajaamaprojekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Soome Pyhäjoki tuumajaama kavandaval Fennovoima konsortsiumil puudub turvalise tuumajaama rajamiseks vajalik oskusteave, teatas Radiatsioonikeskus (STUK).

STUK esitas oma esialgse ohutushinnangu eile tööhõive- ja majandusministeeriumile ning selle kohaselt peaksid Fennovoima osanikud Voimaosakeyhtiö SF ja Vene riikliku tuumaenergiakontserni Rosatom tütarfirma RAOS Voima muutma tuumajaama disaini, et see vastaks Soome ohutusstandarditele.

Fennovoima konsortsium teatas vastuseks, et STUKi ranged nõudmised vastasid nende ootustele. Ühtlasi kinnitas Fennovoima esindaja Minna Forsström, et muudatused ei mõjuta tuumajaama rajamise hinda ja aega.  

Soomes on praegu neli töötavat tuumajaama: Olkiluoto-1 ja -2 ning Loviisa-1 ja -2. Soome viienda tuumajaama ehitustööd pole lõpetatud tänaseni, kuigi Olkiluoto 3-nimeline jaam pidi algselt käivituma juba 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles