Prantsusmaal tabati Sitsiilia maffiaboss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Falsone
Giuseppe Falsone Foto: SCANPIX

Prantsuse ja Itaalia politsei tabasid üleeile Marseille's ühisoperatsiooni tulemusena üle kümne aasta võimude eest jooksus olnud Sitsiilia kõrge maffiategelase Giuseppe Falsone.

40-aastane sitsiillane mõisteti 2004. aastal tagaselja eluks ajaks vangi mõrva ja väljapressimise eest, teatas uudisteagentuur ANSA.

Falsone oli üks 18 mafioosost, keda Itaalia võimud taga otsivad. Operatsioon tema tabamiseks algas aprillis, kui Falsone ilmselt Marseille'sse jõudis. Ta sattus politsei tähelepanu alla, kuna kasutas organiseeritud kuritegevusega seotud isiku võltsitud paadiluba.

Juhtumiga kursis oleva anonüümse allika sõnul kavatses Falsone Vahemere-äärsesse linna alaliselt elama kolida ja investeerida ehitusfirmasse.

Ta oli käinud plastilisel operatsioonil ja suhtles Sitsiiliaga läbi interneti. Tema luksuskorterist Marseille' südames leiti ka viis mobiiltelefoni.

Tõenäoliselt antakse Falsone nüüd üle Itaalia ametivõimudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles