Prokurör nõudis röövmõrvas süüdistatavale noorukile karmi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus. Foto on illustreeriv.
Kaklus. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Viru ringkonnaprokuratuur nõudis eile Viru maakohtus karmi karistust alaealisele noormehele, kes süüdistuse järgi röövis tunamullu talvel Kohtla-Järvel ohvrilt asju ja mõrvas ta seejärel.

Süüdistuse kohaselt röövisid 17-aastane Uku ja 25-aastane Sergei 2012. aasta 29. detsembril Kohtla-Järvel Järve gümnaasiumi lähistel asuval teerajal 40-aastaselt mehelt asju. Ühtlasi peksis Uku ohvri sedavõrd julmalt läbi, et viimane suri sündmuskohalt.

Samuti ründas purjus Uku sama aasta 25. detsembril Kohtla-Järvel Olevi tänaval 66-aastast meest ning peksis teda rusikate ja jalaga.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Uku süüdistuse röövmõrvas ja kehalises väärkohtlemises, Sergei aga röövimises.

Politseinikud tabasid Uku mullu 14. jaanuaril, kuid sama aasta 26. aprillil pääses ta vabadusse elektroonilise järelevalve alla. Sergei on viibinud kogu kohtueelse aja vabaduses.

Eile jõudis Uku ja Sergei süüasja arutamine Viru maakohtus kohtulike vaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör Ukule kümneaastast vangistust, Sergeile aga kolmeaastast vangistust. Sealjuures oleks kümneaastane vangistus Uku puhul maksimaalne karistus, kuna alaealisele ei saagi karmimat karistust määrata.

Kohus kuulutab lahendi 12. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles