Kadõrov: tšetšeenidest koosnevaid allüksusi Donetskis ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov.
Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov. Foto: SCANPIX

Tšetšeeni Vabariigi president Ramzan Kadõrov lükkas ümber meedias ringlevad väited sellest, nagu oleks «tšetšeenidest koosnevad allüksused» sõitnud Venemaalt Donetski oblastisse.

«Teatan ametlikult, et see ei vasta tõele,» kirjutas ta Instagramis. «Mitte mingisugused tšetšeenidest sõjaväelased ega Tšetšeenia sõjaväekolonnid konfliktis ei osale.»

Kadõrovi sõnul on Tšetšeeni Vabariik Vene Föderatsiooni osa ning vastavalt põhiseadusele relvajõude ei oma. Kui keegi on aga konflikti piirkonnas näinud tšetšeeni, siis on see tolle isiklik asi, lisas ta.

«Tšetšeene on kolm miljonit ja kaks kolmandikku neist elab väljaspool Tšetšeeni Vabariiki, muu hulgas ka nö läänes. Me ei saa ega ka ei pea teadma, kes neist kuhu sõidab. Samuti ei teatud Kiievis, kes ukrainlastest sõitis Groznõisse võitlema.»

«Meie lähtume tegelikult sellest, et Ukrainast saab lõppkokkuvõttes siiski, nagu see oli ka varem, Venemaale sõbralik riik, aga Ukraina rahvas on meie jaoks vennasrahvaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles