Kindral Breedlove Ämaris: Eesti õhuruum on osa NATO õhuruumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Philip M. Breedlove Ämari lennubaasis.28. mail 2014. Vasakul Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras.
Kindral Philip M. Breedlove Ämari lennubaasis.28. mail 2014. Vasakul Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. Foto: Esper Kaar / Kaitsevägi

Eestis kahepäevasel visiidil viibinud USA ja NATO Euroopa vägede ülem kindral Philip Breedlove ütles täna Ämari lennubaasi külastades, et Eesti õhuruum moodustab osa NATO õhuruumist ja märkis, et Balti õhuturbemissiooni laienemine on hea näide NATO kaitsemehhanismide paindlikust toimimisest.

Breedlove lisas, et praegused kaitsemeetmed on piisavad ning, et allianss on valmis kiirelt reageerima kui selleks peaks tekkima täiendav vajadus, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Samuti märkis Breedlove, et NATO töötab püsivate kaitsemeetmete rakendamise kallal ning otsused selles osas langetatakse sügisel Ühendkuningriis Walesis aset leidval tippkohtumisel.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase sõnul mõistavad Kirde-Euroopa kaitsevägede juhid Ukraina sündmusi üheselt. «Meil on ühine arusaam Ukraina territooriumi annekteerimisest kui ka Euroopat valitsevatest ohtudest ning vajadusest viia riikide kaitseplaanid vastavusse uue ohuhinnanguga,» lisas Terras.

Täna lõppes Tallinnas Kirde-Euroopa kaitseväe juhatajate konverents, kus üheksa riigi kaitseväe juhid arutasid Ukraina sündmuste tõttu muutunud julgeolekuolukorda Kirde-Euroopas, võimalikke ohte ja tegevusi ning liitlas- ja partnerriikide vahelist kaitsekoostööd. Samuti käsitleti Afganistani-operatsiooni järgset julgeolekuolukorda maailmas.

Lisaks üheksa riigi esindajatele osales konverentsil USA ja NATO Euroopa vägede ülem kindral Philip Breedlove.

Kirde-Euroopa kaitseväe juhatajad kohtuvad Tallinnas esmakordselt. Varasemad kohtumised on läbi viidud kas NATO või Euroopa Liidu julgeolekukoostöö raames. Lisaks NATO liikmesriikidele osalevad kohtumistel partnerriikide Soome ja Rootsi esindajad. Eelmisel aastal toimus kohtumine Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles