Ilves USAs: digimaailmas ei loe riigi suurus

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves visiidil Ameerika Ühendriikides.
President Toomas Hendrik Ilves visiidil Ameerika Ühendriikides. Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves ütles eile Ameerika Ühendriikides George Washingtoni ülikooli riigimeeste foorumi seminaril, et digimaailmas ei ole määrav riigi suurus ega rikkus, vaid võime leiutada ja rakendada nutikaid lahendusi.

«Maailma poliitilised liidrid ja organisatsioonid, nagu NATO, hakkavad järjest enam aru saama küberjulgeoleku olulisusest ja väljakutsetest pärast niinimetatud Snowdeni skandaali,» ütles Ilves.

George Washingtoni ülikooli riigimeeste foorumi seminar keskendus küberkaitsele, poliitikale ja diplomaatiale ning president Ilves esines seal peakõnelejana. Koos Ilvesega osalesid paneeldiskussioonis ka kongressi liikmed Mike Rogers ja Charles Albert «Dutch» Ruppersberger ning moderaatorina ülikooli küberjulgeolekuharu direktor Frank J. Cilluffo.

Seminari paneeldiskussioonis keskenduti lisaks küberkaitsele ja digimaailma väljakutsetele ka aktuaalsele maailmapoliitikale, sealhulgas olukorrale Ukrainas, kus Venemaa juhtkonna tegevus tähendab seni rahvusvahelistes suhetes kehtinud põhimõtete ohtuseadmist mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles