Startup Wise Guys sai partneriks Londonis baseeruva riskikapitalifirma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingelinvestor Herty Tammo peab ettevõttes kõige tähtsamaks meeskonda.
Ingelinvestor Herty Tammo peab ettevõttes kõige tähtsamaks meeskonda. Foto: Peeter Langovits

Riskikapitalifirma Notion Capital saab ärikiirendi Startup Wise Guys (SWG) partneriks, luues sellega arendustiimi, mis toetab äriklientide turule (B2B) sisenevaid varase faasi alustavaid ettevõtteid. Lisaks pakuvad Notion ja SWG parimatele idufirmadele vähemalt 50 000 euro suurust rahasüsti.

Notion Capitali ja Startup Wise Guysi koostöö keskendub SWG BusinessTech programmile, mis on Kesk- ja Ida-Euroopale suunatud ärikliendivaldkonna (B2B) kiirendiprogramm.

Notion tagab parimale meeskonnale või parimatele meeskondadele vähemalt 50 000 euro suuruse lisarahastuse. Samuti toetab Notion kiirendis olevaid tiime teadmistega, pakkudes tuge nii tiimide valikul kiirendisse kui mentorite näol ning võimaluse töötada Londonis asuvas Notion House’i büroos, et valmistada ette sisenemist Suurbritannia turule.

Notion Capitali fondi rahastatakse riskikapitalifirma veebilehe andmetel lisaks ettevõtjatele ka ELi konkurentsivõime ja uuendustegevuse raamprogrammist.

Notion Capitali asepresidendi Wayne Gibbinsi sõnul teeb Notion Capital tihedat koostööd start-up programmidega kõikjal Euroopas ja tunneb heameelt partnerluse üle Startup Wise Guysiga.

«SWG B2B-kiirendi Tallinnas on kasvav ökosüsteem, millel on suur potentsiaal saada Põhjamaade ja Balti regiooni tehnoloogiakeskuseks. Koostöö kaudu soovime leida atraktiivseid investeerimissihtmärke ja võimalusel investeerida neisse hilises seemnefaasis,» lisas Gibbins.

Koostöö Notioniga annab idufirmadele võimaluse kasutada täielikult ära BusinessTechi lisa- (neljanda) kuu toetust. Neljanda lisakuu kiirendis aitab arvesse võtta äriklientide turu pikemat müügitsüklit korporatiivklientidega suhete ehitamisel, rahvusvahelistele turgudele sisenemisel ja alginvesteeringu leidmisel. Startup Wise Guys lisab Notion Capitali rahastusele veel täiendava vähemalt 50 000 eurose investeeringu parimate meeskondade jätkuinvesteeringuks. See tähendab, et parimaid meeskondi ootab kaks vähemalt 50 000 euro suurust investeeringut lisaks esialgsele 15 000 eurole – seega kokku vähemalt 115 000 eurot.

«Partnerlus Notioniga on õige samm kõigi Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnas tärkavate idufirmade jaoks,» rääkis SWG kaasasutaja ja juhtiv ingelinvestor Herty Tammo.

2012. aastast tegutsev Startup Wise Guys on rahastanud 24 ettevõtte loomist 15 riigis. Kiirendi eesmärk on luua innovatsioonisild, mis ühendab kogu maailma tärkavaid idufirmasid Suurbritannia ja USA turgudega. BusinessTech on välja kasvanud Startup Wise Guysi kiirendist ning pakub Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnas B2B-programmi, sh partnerlust Microsofti, Paypali ja Oraclega. Uue B2B-teenustele keskenduvate idufirmade programmi taotluste esitamise tähtaeg on 3. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles