Vene duuma arutab Ukrainast lahkujatele põgenikustaatuse andmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro-Russia militants  parade marking  Donetsk and Lugansk regions' independence from Ukraine in Donetsk on May 25, 2014.  AFP PHOTO/ ALEXANDER KHUDOTEPLY
Pro-Russia militants parade marking Donetsk and Lugansk regions' independence from Ukraine in Donetsk on May 25, 2014. AFP PHOTO/ ALEXANDER KHUDOTEPLY Foto: Alexander KHUDOTEPLY/AFP

Vene riigiduumale esitati arutamiseks eelnõu lihtsustatud korras põgenikustaatuse andmisest Ukraina kodanikele, kes põgenevad oma riigist "erakordsetel asjaoludel". Ettepanekud põgenikeseaduse muutmiseks esitasid mitme fraktsiooni rahvasaadikud.

"Võimuhaaramisest ning põhiseadusliku korra muutmisest tingitud poliitilised šokid, genotsiid, kodanikuõiguste rikkumised ning väline sekkumine on loomas erakorralist olukorda, mis ähvardab kõigi venekeelsete Ukraina kodanike elusid," seisis seaduseelnõu memos.

Eelnõu autorid viitasid föderaalse migratsiooniteenistuse aruannetele, mille kohaselt on Venemaale saabunud üle 140 000 põgeniku.

Seadusandjad tegid ettepaneku võtta vastu kiireloomulised meetmed, mis võimaldaksid migratsiooniteenistusel anda Ukraina kodanikele põgenikustaatus lihtsustatud korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles