USA Kongressi vanim senaator viidi haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Robert Byrd
Senaator Robert Byrd Foto: SCANPIX

92-aastane Demokraatliku Partei senaator Robert Byrd viidi eile raske haiguse tõttu haiglasse.

Byrdi pressiesindaja Jesse Jacobsi sõnul viidi senaator eelmise nädala lõpus kuumusest põhjustatud terviserikkega Washingtoni haiglasse, kirjutab Reuters.

«Läbivaatuse käigus avastasid arstid aga palju tõsisema probleemi,» ütles Jacobs.

Byrd valiti esmakordselt Esindajatekotta 1952. aastal ning kuue aasta pärast liikus edasi Senatisse. Ta on varem ilmekalt näidanud oma vastumeelsust Iraagi sõja vastu.

Senaatori tervis on juba aastaid olnud nõrk ning ta on sageli pidanud kasutama ratastooli. Viimati viibis ta haiglas eelmise aasta septembris.

Byrdi haigestumus võib vähendada Demokraatide võimalusi saada vajalikud 60 häält sajaliikmelises Senatis, et tühistada Vabariiklaste veto eelmisel nädalal lugemisele tulnud uue majandusliku regulatsiooni seaduseelnõu üle.

Demokraadid olid eelmisel nädalal enesekindlad, et Senatis võetakse seaduseelnõu vastu, aga ilma Byrdita pole see enam sugugi nii kindel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles