Piltuudis: Vostoki võitlejad rebisid Donetskis Ukraina lipu pooleks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vostoki võitlejad rebisid Donetskis Ukraina lipu pooleks
Vostoki võitlejad rebisid Donetskis Ukraina lipu pooleks Foto: SCANPIX

Ametlikult 2008. aastal likvideeritud kurikuulsa Vostoki pataljoni liikmed rebisid eile õhtul Donetski administratiivhoone juures Ukraina lipu pooleks.

Uudisteagentuuri AFP andmetel piirasid Vostoki võitlejad Donetski valitsushoone ümber ning ajasid sealt välja venemeelsed separatistid ja võtsid mõned nendest kinni.

Kyiv Post kirjutas, et Vostoki võitlejad võtsid valitsushoone enda kontrolli alla, kuid venemeelsete separatistide sõnul juhivad nemad endiselt nn. Donetski Rahvavabariiki. Tšetšeenias tegutsenud ja Vene väejuhatusele allunud kurikuulsa pataljoni liikmeid nähti Ukrainas juba möödunud nädalal.

Tšetšeeni Vabariigi president Ramzan Kadõrov lükkas 28. mail ümber meedias ringlevad väited sellest, nagu oleks «tšetšeenidest koosnevad allüksused» sõitnud Venemaalt Donetski oblastisse. «Teatan ametlikult, et see ei vasta tõele,» kirjutas ta Instagramis. «Mitte mingisugused tšetšeenidest sõjaväelased ega Tšetšeenia sõjaväekolonnid konfliktis ei osale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles