Niinistö: Putin helistas mulle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Soome riigipea Sauli Niinistö (esiplaanil) Siberis septembris 2013.
Vene president Vladimir Putin ja Soome riigipea Sauli Niinistö (esiplaanil) Siberis septembris 2013. Foto: SCANPIX

Soome president Sauli Niinistö rääkis täna YLE hommikuprogrammis «Ykkösaamu», et Venemaa president Vladimir Putin on võtnud temaga Ukraina kriisi tõttu ühendust.

Intervjuus kerkis esmalt üles Niinistö telefonikõne Putinile, mis leidis aset enne 25. mail Ukrainas toimunud erakorralisi presidendivalimisi.

«See oli siis enne valimisi. Ta on puudutanud teemat ka pärast valimisi,» ütles Niinistö ja lisas, et selles pole midagi ebaharilikku.

Soome president tuletas meelde, et Putin on telefoniühenduses paljude inimestega, nende seas ka Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

«Putini sõnumiks (Ukraina) presidendivalimiste osas oli pragmaatilise seisukoha võtmine ja heakskiitmine,» jutustas Soome liider.

«Minu sõnum Putinile oli, et kõigil tuleb teha kõik võimalik selleks, et osapooled jõuaks läbirääkimiste laua taha ja et vägivald lõpeks võimalikult kiiresti,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles