Seattle'is jäi kadunuks kuus mägironijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mount Rainier
Mount Rainier Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Seattle’is asuvas Mount Rainieri rahvuspargis jäi kadunuks kuus mägironijat, kes arvatavasti kukkusid alla ja hukkusid.

Päästetöötajad on kaotanud lootuse leida nad elusalt üles, vahendas Seattle Times.

Neli mägironijat koos kahe giidiga pidid mägedest naasma reedel. Viimati oldi nendega satelliidi kaudu telefoniühenduses kolmapäeva õhtul kella 18 paiku, kuid nad viibisid umbes 4000 meetri kõrgusel ja plaanisid jääda sinna ööseks laagrisse.

Kadunuks jäänud alpiniste otsitakse mäenõlvadelt, appi tõttas ka päästekopter.

Päästemeeskonna liikmed leidsid eile telke ja riideid, mille seas oli kive ja jäätükke. Esialgsete oletuste järgi kukkusid nad mäest alla 1000 meetri võrra ja hukkusid.

Kukkumise põhjus pole praegu teada. Rahvuspargi tööliste oletusel läks nende alt lumemass liikvele või jäid nad kivide ja alla kukkunud jääkamakate alla. Piirkonnas on aset leidnud ka lumelaviine.

Alpinistide valitud rada oli keeruline, aeg-ajalt on just seal toimunud laviine.

Ühendriikide meedia andmetel on tõenäoliselt kuus elu nõudnud õnnetus Kaskaadide mäestikus viimase 30 aasta jooksul juhtunutest kõige traagilisem, vahendas AP. 1981. aasta juunis juhtus Rainieri vulkaanil õnnetus, kus lumelaviinis hukkus 11 mägironijat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles