Lääne-Venemaal toimuvad Iskanderite laskeharjutused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikompleks Iskander-M.
Raketikompleks Iskander-M. Foto: SCANPIX

Lääne-Venemaa sõjaväeringkonnas 27. mail alanud ja 5. juunini kestvate plaaniliste õppuste käigus harjutatakse muu hulgas Iskander-M rakettide laskmist pommitajatelt, teatasid täna Venemaa uudisteagentuurid viitega kaitseministeeriumile.

«Eesmärk on tabada maal ja õhus baseeruvate täppisrelvadega tingliku vaenlase kriitiliselt tähtsaid objekte,» on öeldud teadaandes.

Laskeharjutustesse on kaasatud üks Lääne sõjaväeringkonna raketikoondistest, kelle relvastuses on operatiivtaktikaline raketikompleks Iskander-M, ja kauglennuväe lennukid.

«Viimases etapis tegutsevad raketiväelased koos kauglennuväe juhatusega tabamaks tinglikke sihtmärke tiibrakettidega maksimaalsel kaugusel,» teatas kaitseametkond.

Pind-pind rakette Iskandere saab varustada tava- ja tuumalõhkepeadega ning nende lennukaugus on kuni 500 kilomeetrit.

Leedu sõjaväeluure aprillikuise aruande järgi pole Venemaa Iskandereid Kaliningradi oblastisse paigutanud, kuid seda on kavas tulevikus teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles