Liik: legaalsed tuumarelvad pole ju probleem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik.
Kadri Liik. Foto: Peeter Langovits

Kritiseerides USA ja Venemaa vahel sõlmitud tuumarelvastuse piiramise kokkuleppe näitamist suure edusammuna sõnas Kadri Liik, et legaalsed tuumarelvad ei ole ju tegelikult mingi probleem.

«Valge Maja püüab luua pilti, et Venemaaga on suhted väga heaks läinud. Nii Medvedev kui Obama on rõhutanud, et ümberlülitusprotsess on osutunud erakordselt edukaks,» rääkis ajakirjanik Neeme Raud pühapäevases Kuku raadio saates «Välismääraja».

«Reset-poliitika edukuse näidetena välja toodud kroonika, mille esitas asevälisminister Philip Gordon, oli aga üsna nukker. Asju, mis tulenenuks ameeriklaste poliitikamuutusest oli üsna vähe, võibolla Afganistani transiit on tegelikult ka oluline ja see oli Venemaa vabaduses võimaldada USA-le,» leidis saatejuht Kadri Liik.

«Aga noorte jalgpallimatš reset-poliitika näitena välja tuua, no vabandage väga, mis jutt see selline on?» küsis Liik.

«Tuumalepe on selline, et esiteks oli seda rohkem vaja Moskvale ja vaadates teisest küljest, siis legaalsete tuumarelvadega tegelemine ja sellest mingisuguse eduloo tekitamine on minu silmale märk sellest, et päris probleemidega ei saada päris hästi hakkama ja siis lahendatakse mingi asi, mida lahendada pole vaja,» sõnas Kadri Liik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles