Vene saadik süüdistas NATOt Ukraina ässitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško
Aleksandr Gruško Foto: SCANPIX

Vene suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško süüdistas esmaspäeval allianssi Ukraina valitsuse jõukasutamise õhutamises riigi idaosas ning katsete takistamises kriisile rahumeelse lahenduse leidmiseks, vahendas Vene uudisteagentuur RIA Novosti.

RIA teatel ütles teisipäeval Brüsselis NATO suursaadikutega kohtunud Gruško, et alliansi «enneolematu» aktiivsus Vene piiride lähedal lisab pingeid ja võib õõnestada olemasolevat julgeolekukorraldust.

NATO suursaadikud süüdistasid kohtumisel Venemaad Ukraina relvastatud vastuhakkajate toetamises, NATO kõneisiku sõnul näitas kohtumine, et poole seisukohad Ukraina kriisi osas on «üksteisest väga kaugel».

«Oleme täheldanud NATO enneolematut aktiivsust Vene piiride lähedal. See on ülemäärane, kohatu ning nõrgestab stabiilsust ja julgeolekut euroatlandi regioonis,» ütles Gruško RIA teatel. Vene suursaadiku sõnul on «sõjalise muskli näitamine ja üleskutsed sõjaliste kulutuste suurendamiseks tupiktee».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles