Koondajate edetabelit juhtiv Loksa Laevatehas teenis mullu 86 miljonit kasumit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa Laevatehase AS.
Loksa Laevatehase AS. Foto: Sergei Trofimov/Den za Dnjom

Tänavu I kvartalis 530 töötajale koondamisteate kätte andnud AS Loksa Laevatehase tuli mullu välja 12 miljoni kroonisest kahjumist ning lõpetas aasta 86,5 miljoni kroonise puhaskasumiga.

Ettevõtte juhtkond seletab majandusaasta aruandes, et kasumi kasv oli tingitud puistlastilaevade ja militaarlaevade tellimuste täitmisest, mille lepingud sõlmiti 2008. aastal, mil maailmaturuhinnad laevade tootmises olid oluliselt kõrgemad kui 2005. aasta suvel.

Samas märgib juhtkond, et 2009. aasta märtsis langes ära kahe puistlastilaeva tellimus emafirmalt, mistõttu tühistati ka AS Loksa Laevatehase allhankeleping. See omakorda viis mais ja märtsis tööjõumahu drastilise vähenemiseni, mistõttu saadeti töötajad kuueks nädalaks sundpuhkusele. Ühtlasi loobuti aprillis 70st võõrtöölisest.

Ettevõte käive langes mullu ligi poole võrra 629 miljonilt 377 miljoni kroonini, kuid põhiliselt seetõttu, et selles ei kajastata enam metalli müüki, mis moodustas varasemast käibest suure osa.

2009. aastal oli firma keskmine töötajate arv 588.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles