Iisraeli diplomaadid korraldasid sandaaliprotesti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorukid Iisraeli lippudega
Noorukid Iisraeli lippudega Foto: SCANPIX

Iisraeli välisministeeriumi ametnikud hakkasid protesti märgiks kandma töökohal teksaseid ja sandaale, põhjustades mitmeid diplomaatilisi prohmakaid.

Ametnikud tulevad ilma tööle lipsuta, teksades ja sandaalides, et avaldada meelt aeglaselt edenevate palgaläbirääkimiste vastu, vahendas AFP ühe ametniku sõnu.

Välisministeeriumi ametnike komitee väitel on ministeerium venitanud kuus kuud tahtlikult palgaläbirääkimisi.

Palgatüli tõttu hakkasid ametnikud aeglasemalt tööle, mistõttu on mitmed Iisraelis eelmisel nädalal viibinud väliskülalised jäänud ilma näiteks tavapäraselt pakutavast küüdist ja pidanud otsima abi oma maa saatkonnast.

Eile pidi asevälisminister Danny Ayalon võtma Vene välisministri Sergei Lavrovi vastu ilma ametliku tseremooniata, kuna ükski ametnik ei näinud selle korraldamisega vaeva.

Peaministri Benjamin Netanyahu rahvusliku julgeoleku nõunik Uzi Arad pidi tühistama oma Moskva-visiidi, kuna sealne Iisraeli saatkond ei suutnud korraldada tema majutamist.

Ametnike protest tuli ilmsiks ajal, kui Israel on segatud rahvusvahelisse tülisse, mille taga on abilaevade konvoi kinni pidamine Gaza sektori lähistel ja ühel laeval viibinud 9 Türgi kodaniku tapmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles