Ukraina julgeolekuteenistus: OSCE vaatlejate grupi röövisid kasakad

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE missiooni sõiduk Ida-Ukrainas Slovjanskis.
OSCE missiooni sõiduk Ida-Ukrainas Slovjanskis. Foto: SIPA / SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse andmetel on eelmise nädala neljapäeval Luganski oblastis OSCE vaatlejate grupi kadumise taga vene kasakad.

Ukraina julgeolekuteenistus on teinud kindlaks, et vene kasakad on seotud relvade tarnimisega Ida-Ukrainas tegutsevatele terroristlikele rühmitustele, samuti on nad seotud OSCE vaatlejate grupi kadumisega 29. mail,» seisab Ukraina julgeolekuteenistuse teates.

Ukraina julgeolekuteenistuse teatel ütles Doni kasakate juht Nikolai Kozitsin, et kõik pantvangidega seotud tegevused on kooskõlastatud Moskvaga.

Ukraina julgeolekuteenistus avaldas ka video, milles on ära toodud lõigud Kozitsini telefonivestlusest Ida-Ukrainas asuvate sõduritega, milles arutatakse tegevuse üksikasju. Samuti räägib Kozitsin telefonivestluses väidetavalt Ukraina paremsektoriga koostööd tegevate inimeste mõrvamisest.

Ida-Ukrainas kadunud OSCE vaatlejate gruppi, kuhu kuulub ka Eesti kodanik, Ukraina julgeolekuteenistus oma teates ei maini. OSCE vaatlejate neljaliikmeline rühm, kuhu kuulub ka eestlane, jäi Ida-Ukrainas kadunuks eelmise nädala esmaspäeval, 26. mail. Sellesse vaatlejate rühmas on Eesti, Türgi, Taani ja Šveitsi kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles