Hispaania tulevase kuninganna tädi on monarhiavastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania printsess Letizia
Hispaania printsess Letizia Foto: SCANPIX

Hispaania tulevase kuninganna, praeguse printsessi tädi üllatas sellega, et soovitas läbi viia referendumi, kas riik vajab monarhiat või mitte.

Asturia printsessi Letizia tädi Henar Ortiz on oma meelsuselt vabariigi pooldaja, sekularist ja vasakpoolne, edastab The Local.

Ta teatas Twitteris pärast seda kui Hispaania kuningas Juan Carlos teatas oma tagasiastumisest, et ta ei soovi enam monarhiat.

Ta kutsus üles monarhia tuleviku teemalist referendumit korraldama ning riputas pildid monrahia vastastest meeleavaldustest.

Twitteris küsiti talt, et miks ta astub oma sugulase vastu, kellest saab kuninganna.

«Ma ei ole tema vastu. Veresugulust ei tasuks poliitikasse segada,» vastas naine.

Henar Ortiz andis varem väljaandele Vanity Fair intervjuu, milles sõnas, et ta ei arvanud, et Letiziast võiks saada kunagi kuninganna ning et Letizial olid enne prints Felipega abiellumist vabariiklikud vaated.

Hispaanlanna sõnul plaanib ta müüa Leitizia esimese pulma, mis toimus 1998. aastal fotod ning ta loodab nende eest saada 600 000 eurot.

Ajakirjanikuna töötanud Leitizia Ortizi esimene mees oli ajakirjanik ja õpetaja Alonso Guerrero Perez. 2004. aastal abiellus naine Hispaania prints Felipega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles