Siseministri nõunik: Janukovõtši lähikond maksab palgasõduritele kuni 3000 dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsimiskuulutusel on Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši foto.
Tagaotsimiskuulutusel on Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši foto. Foto: SCANPIX

Ukrainas pole kodusõda, kuid siseministri Arsen Avakovi nõuniku Anton Geraštšenko sõnul tungivad Vene Föderatsioonist üle piiri terroristide grupid, seal hulgas ka palgasõdurid.

Kõnealustele palgasõduritele makstakse suuri summasid, rääkis ta Vene telekanalile Dožd antud intervjuus. Oletuste järgi makstakse 2000-3000 dollarit, lisas Geraštšenko.

«Seda finantseerivad (Viktor) Janukovõtš ja inimesed, kes põgenesid Venemaale, mis vastupidiselt seadustele ei anna neid kodanikke Ukrainale välja.»

Geraštšenko sõnul pole Venemaal tulnud terroristide seas mitte üksnes tšetšeene, vaid ka teiste rahvuste esindajaid, näiteks osseete, nn kasakaid.

Ta rääkis ka sellest, kuidas Vene jõustruktuuride esindajad toetavad nende tegevust. «Nad (terroristid) tulevad üle piiri koos relvadega, kuid Vene piirivalvurid ei võta nende kinnipidamiseks mitte midagi ette. FSB ei pea neid Vene Föderatsiooni territooriumile kinni, kui nad piirile lähenevad. Mina leian, et Venemaa on terrorismi sponsor. Tuleb nimetada asju nende õigete nimedega,» märkis ta.

Geraštšenko sõnul algas Ukrainas riigipiiri tugevdamine, millega pole iseseisvuse ajal praktiliselt üldse tegeletud, kuna keegi ei arvanud, et «sealt võiks tulla hordide kaupa terroriste, kes plaanivad korraldada verevalamisi ega salli meie maad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles