Vene diplomaat: Obama ei suuda EL-i veenda uusi sanktsioone kehtestama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA President Barack Obama kõnelemas Suurbritannia peaminister David Cameroni (vasakul) ja Prantsusmaa president Francois Hollandega (paremal) G7 tippkohtumisel Brüsselis
USA President Barack Obama kõnelemas Suurbritannia peaminister David Cameroni (vasakul) ja Prantsusmaa president Francois Hollandega (paremal) G7 tippkohtumisel Brüsselis Foto: SCANPIX

Oht, et Euroopa Liit kehtestab Venemaale lisasanktsioonid, on väga madal, ning USA president Barack Obama on vaevalt suuteline EL-i selles veenma, ütles Vene saadik EL-i juures Vladimir Tšižov neljapäeval.

«Usun, et lisasanktsioonide, nn kindlate sektorite vastu suunatud kolmanda faasi sanktsioonide kehtestamise tõenäosus on üsna madal,» ütles Tšižov usutluses Vene telekanalile Rossija 24.

Tšižovi sõnul on Euroopa oma huvidest hästi teadlik ning mõistab, et need sanktsioonid oleksid samavõrd või isegi rohkem kahjulikud blokile endale.

«On selge, et sanktsioonid võivad olla kasulikud Euroopa parimale sõbrale, Ühendriikidele, kelle majandus on Venemaaga vähem seotud ning kelle äritegevus kannataks sanktsioonide all kõige vähem. Nad oleksid võinud saavutada suure poliitilise võidu ajada Venemaa ja Euroopa Liit omavahel tülli. Õigupoolest võib keegi seal pool ookeani endiselt neid lootusi hellitada,» rääkis Vene diplomaat.

Tema sõnul on asi selles, et ei Obamal ega kellelgi teisel lihtsalt pole argumente Venemaale täiendavate sanktsioonide kehtestamiseks. Põhimõte, et igaüks seisab enda eest kehtib Euroopa Liidu puhul alati.

Euroopa Liit ja USA on kehtestanud Venemaale Krimmi annekteerimise ning Ida-Ukrainas rahutuste mahitamise tõttu sanktsioonid, ent ei ole liikunud sanktsioonide nn kolmandasse faasi ehk kehtestanud sanktsioone konkreetsete Vene majandussektorite vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles