Medvedev: on aeg müüa riigi vara

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev täna Kremlis toimunud nõupidamisel.
Dmitri Medvedev täna Kremlis toimunud nõupidamisel. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev kutsus üles aktiivsemale erastamisprotsessile ja tegi valitsusele korralduse teha vastavaid ettepanekuid.

«Me peaksime veelgi aktiivsemalt tegelema riikliku omandi erastamisega, kaasarvatud investeeringute mõttes atraktiivsed suurfirmad,» rääkis riigipea RIA Novosti vahendusel.

Riigile kuuluva vara müümise eesmärgiks pole mitte ainult riigikassa täitmine, vaid soov toetada konkurentsivõimet ja soodustada investeerimiskliimat majanduse kaasajastamist ja uuendusi silmas pidades.

Me peaksime muutma tõhusamaks riigi investeeringute kasutamise, rääkis Medvedev. Need peaksid andma hoo sisse erainvesteeringutele valdkondades ja projektides, kus eelarvevälised ressursid on võimalikud ja vastuvõetavad, lisas ta.

Venemaa liider kutsus üles arendama avaliku- ja erasektori partnerluse mehhanisme, nagu näiteks on kaubandusesindused, ekspordilaenud ja riiklikud tagatised.

Põhiliselt puudutab see kõrgtehnoloogiafirmasid, energia ja tuumaenergia valdkonda ning sõjatehnikat, lisas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles