Merkel ja Putin rääkisid dessandipäeval Ukrainast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin Põhja-Prantsusmaal Deauville'is 6. juunil.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin Põhja-Prantsusmaal Deauville'is 6. juunil. Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Vene presidendi Vladimir Putini tänane kohtumine Prantsusmaal Deauville'is Normandia dessandi 70. aastapäeva pidustustel oli pühendatud täielikult Ukrainale.

«Kantsler väljendas veendumust, et nüüd pärast rahvusvaheliselt tunnustatud presidendivalimisi tuleb kasutada aega olukorra stabiliseerimiseks, eriti Ida-Ukrainas. Venemaa peab selles oma märkimisväärset kohust täitma,» vahendas Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et kahe liidri vestlus keskendus täielikult Ukraina probleemidele ja lahendusvõimaluste otsimisele.

Vastuseks küsimusele, kas arutusele tulid ka Moskva ja Berliini erinevad seisukohad Ukraina konflikti lahendamise küsimuses, ütles Peskov, et «vestlus oli pühendatud just nimelt sellele».

Putin ja Merkel püüdsid Ukraina osas kompromissi saavutada, ütles kõnelusest osa võtnud Putini abi Juri Ušakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles